Wersja twojej przeglądarki jest przestarzała. Zalecamy zaktualizowanie przeglądarki do najnowszej wersji.

BAGIECARKA KANIN 3

 

Bagieciarka KANIN 3 przeznaczona jest do formowania bagietek francuskich. Może być ponadto używana do innych wyrobów z ciasta cięższego niż bagietkowe. Maszyna posiada 3 wałki, które wałkują delikatnie i progresywnie.

Zalety maszyny:

  • bezpieczna i łatwa w obsłudze
  • ciasto nie przykleja się do trzech wałków  wykonanych ze specjalnie dobranego materiału
  • dwie taœmy filcowe zapewniajš uzyskanie gładkiej powierzchni ciasta i umożliwiajš
  • wałkowanie różnych rodzajów ciasta,  zarówno miękkiego jak i twardego
  • sztywne zamocowanie obu taœm umożliwia formowanie równych bagietek
  • otwór pomiędzy wałkami wlotowymi i taœmami  jest płynnie regulowany
  • do maszyny można zastosować taœmę  wchodzšcš i wychodzšcš (opcja), które  umożliwiajš
  • synchronizację pracy w linii automatycznej
  • maszynę wygodnie reguluje się i obsługuje z jednego miejsca
  • maszyna jest solidnej konstrukcji (waga 210kg)

Charakterystyka maszyny:

 

Wydajnoœć (szt/godz) do kęsów ciasta do 700g/do 350g 1200/1800
Waga uformowanych bagietek/ innych rodzajów ciasta (g) 700/40-2000
Długoœć formowania (mm) 750
Prowadnica ciasta 22mm (do wagi w gramach) 100-1000
Prowadnica ciasta 32mm (do wagi w gramach) 500-2000
Szerokoœć taœmy (mm) 760
Moc zainstalowana (kW) 0,55
Wymiary maszyny (mm) 990x790x1585
Waga netto (kg): 210

 

Podstawowa wersja maszyny stołowej zawiera: trzy wałki, dwie przykrywy ze stali nierdzewnej, ramę prowadnic bocznych ciasta, komplet  do cięcia i płyty do formowania oraz wkładkę dystansowš ze skalš. Podstawa maszyny na kółkach dostarczana jest na życzenie.