Wersja twojej przeglądarki jest przestarzała. Zalecamy zaktualizowanie przeglądarki do najnowszej wersji.

DOZOWANIE CIASTEK

 

Maszyna do dozowania ciastek DSM 600 E/S-KRS

 

      Maszyna dozujšca ciastka, z systemem podnoszenia stołu,

  • Przeznaczona dla zakładów rzemieœlniczych
  • Wersja do ciastek punktowych i cišgnionych
  • Wyœwietlacz ciekłokrystaliczny LCD z grafikš
  • Ciastka kruche, biszkopty, makaroniki, ciasteczka anyżkowe, eklerki, itp.
  • mikroprocesorowe sterowanie z możliwoœciš zapamiętania 64 programów
  • indywidualne ustawianie parametrów na życzenie
  • specjalne wałki dozujšce  do mas z dodatkami
  • łatwy demontaż systemu dozujšcego do mycia, możliwoœć mycia w zmywarce
  • łatwa wymiana szyn z dyszami
  • do mas sztywnych możliwoœć zastosowania urzšdzenia tnącego
  • szeroki asortyment dostępnych  dysz
  • systemem docisku masy do ciast  sztywniejszych 

Dane techniczne:

 

 

Wymiary

L = 1850mm, W = 850mm, H = 1450mm

Waga:

ca. 180 kg

Elektryczne podłšczenie:

230/400 V; 3 Ph; 50Hz

Napięcie sterujšce:

24 V-DC

Zasilanie:

715 VA ~ ca.0,5kW

Max. szerokoœć blach:

600 mm

 

Maszyny DSM 600 dozujš rzędami ciastka punktowo, pasmowo, względnie z obrotem na blachy o szerokoœci max.600mm. Za pomocš szyny z szerokš szczelinš można wykładać ciasto na całš powierzchnię blachy np. na roladę, nakładać na ciasto marmoladę, kremy. Dalsze zastosowanie odpowiednich wersji maszyny to wtryskiwanie mas kremowych do rurek, dozowanie ciasta do podstawionych foremek do babeczek itd. Transport blach jest automatycznie sterowany za pomocš indukcyjnego wyłšcznika zbliżeniowego, co gwarantuje, że bez podania blachy nie nastšpi dozowanie masy. Prosty w obsłudze mikroprocesor z panelem cyfrowym zastosowany w maszynie zapamiętuje 32 programy. Dany program okreœla takie parametry jak iloœć dozowanego ciasta, wzniesienie blachy, długoœć ciastka lub wstęgi ciasta, odstępy między rzędami. W maszynie można zastosować dwa różne systemy walców dozowania:

- system „gwiazda” umożliwia dozowanie ciasta z kokosem,  rozdrobnionymi orzechami, rodzynkami itp.

- system „modułowy” przeznaczony jest do dozowania precyzyjnego gładkiej masy.

 Można ponadto zastosować tzw. cięcie drutem do mas cišgliwych. W maszynie stosuje się szyny z różnš iloœciš (4 – 13) dysz plastikowych, aluminiowych oraz ze stali nierdzewnej. Szyny łatwo i szybko wsuwa się pod walce dozujšce. Maszyny DSM600 umożliwiajš wykorzystywanie różnych rodzajów ciast: ptysiowych, biszkoptowych, biszkoptowo-tłuszczowych lub  ciast kruchych. W przypadku  zastosowania ciast twardszych stosuje się specjalny system docisku masy. Ciasto  nie może być jednak zbyt twarde, wymaga bezwzględnie dodatku jajek, ewentualnie również spulchniaczy. Najtańsza wersja maszyny dozujšcej TDG  jest wersjš stołowš , w której blachy przesuwa się ręcznie, a dozowanie odbywa się za pomocš motoreduktora. Wersje maszyn: stołowa TDG, do ciastek punktowych E/P, do ciastek punktowych i cišgnionych E/S znajdujš zastosowanie w małych zakładach ciastkarskich. Firma Krumbein wykonuje ponadto wersje maszyn dozujšcych o dużej wydajnoœci i wzmocnionej konstrukcji E/LIV i E/IV nadajšcych się do pracy cišgłej, w których produkt może być wykładany na taœmę idšcš do pieca tunelowego. Tego typu maszyny majš głowicę obrotowš. Głowica obrotowa umożliwia wykonywanie obwarzanków i ciasteczek punktowych obrotowych. Promień dysz obrotowych ustawia się płynnie w zakresie 0-35mm.

Dokładnš ofertę na maszyny dozujšco-szprycujšce Krumbein sporzšdzamy po uzyskaniu pełnej informacji dotyczšcej produktów, które majš być wykonywane na maszynie i wymaganej wydajnoœci