Wersja twojej przeglądarki jest przestarzała. Zalecamy zaktualizowanie przeglądarki do najnowszej wersji.

DZIELARKI CIASTA SLIM

 

Dzielarka Slim służy do dzielenia każdego rodzaju ciasta, w tym żytniego, z ziarnami, drożdżowego, również delikatnego. System dzielenia Slim jest precyzyjny, a jego jakoœść można porównać do ręcznego. Maszyna wyposażona jest w bezciœśnieniowy system dzielenia oparty o unikalną metodę próżniową. Kęsy ciasta są zasysane do cylindra za pomocą pompy próżniowej, a wypychane tłokiem wspomaganym  powietrzem. Dzięki temu systemowi ciasto nie jest œciskane i dzielenie jest takie samo jak ręczne. Podzielone porcje ciasta majš kształt zaokrąglony. Dodatkową zaletą oryginalnego systemu dzielenia jest napowietrzenie kęsów. Maszyna może współpracować z zaokrąglarką stożkową lub taœśmową. Maszyna jest kompaktowej budowy, lej jest kryty teflonem i łatwy w ręcznym załadunku. Urządzenie wyposażone jest w elektryczny posypywacz umieszczony nad stołem odbierającym. Dostępne wersje w różnym zakresie wagowym ciasta.

 

 

 

Oszczędzanie czasu i surowców.

Praca jest szybka i cicha. Nie trzeba czyœścić maszyny po zmianie rodzaju dzielonego ciasta. Tłok wypychający ciasto czyœści czꜶci jednocześœnie lej. Czyszczenie maszyny trwa do 5 minut. Zastosowanie dzielarki Slim jest ekonomiczne uzasadnione już przy produkcji 2 tys. szt. Dziennie. Koszt zakupu zwraca się po 2 latach przy produkcji 3 tys. szt. dziennie, głównie ze względu na dużą oszczędnośœć mąki. Zaletą maszyny jest ponadto minimalne zużycie oleju smarującego płytę pod lejem(ok.150g na 8 godz. pracy). Wydajnośœć fabrycznie jest nastawiana na 1000szt./godz., może być opcjonalnie płynnie zmieniana w zależnośœci od wersji maszyny.

 

Dane techniczne :

  • pojemnoœść leja 70kg ciasta,
  • długośœć taœmy wylotowej 100cm,
  • regulacja wysokoœci podawania 70-90cm,
  • wymiary: 120 x 66 x 154 (szer. x głęb. x wys.),
  • waga: 320kg
  • pobór mocy 1,3kW