Wersja twojej przeglądarki jest przestarzała. Zalecamy zaktualizowanie przeglądarki do najnowszej wersji.

MIESIARKI

 

AUTOMATYCZNE  MIESIARKI  SPIRALNE  Z  WYJEZDNĽ  DZIEŻĽ  TYPU SMH...N

 

Miesiarka spiralna z wyjezdnš dzieżš typu SMH ....N jest maszynš wysokiej jakoœci i jest maszynš typu „heavy duty” tzn. jest przystosowana do pracy cišgłej. Maszyna służy do przygotowywania różnych ciast z mški pszennej i mieszanej. Właœciwie wybrane napędy i kształt ramienia mieszajšcego w stosunku do kompaktowego odlewu maszyny zapewniajš ugniatanie ciasta dobrej jakoœci przy pełnym obcišżeniu, jak również przy niewielkich iloœciach mški. Wszystkie częœci stykajšce się z ciastem wykonane sš ze stali nierdzewnej, natomiast  uszczelniona pierœcieniem dzielona na 2 częœci przykrywa zrobiona jest z plastiku. Panel sterujšcy z klawiaturš typu dotykowego jest zamocowany na  podporze przesuwnej, co ułatwia elektroniczne sterowanie maszynš. Maszyna może być sterowana również manualnie. Zespół hydrauliczny zastosowano do podnoszenia i opuszczania głowicy z mieszadłem i do mocowania wózka z dzieżš.  Cykl przygotowywania ciasta jest automatyczny i składa się z 2 faz, których czas trwania może być regulowany. Podczas pierwszej fazy (mieszanie) dzieża obraca się w kierunku przeciwnym  w stosunku do obrotu ramienia mieszajšcego. Podczas fazy ugniatania  spirala i dzieża obracajš się w tym samym kierunku. Zwykle czas cyklu mieszania wynosi 1 - 3 minut, podczas gdy czas ugniatania wynosi 8 - 10 minut. Pionowo usytuowany rylec napowietrza ciasto i nie dopuszcza do jego przegrzewania. Dzieża oœwietlana jest halogenowo. Maszyna ma zabezpieczenie przed przegrzaniem ciasta. Maszyna posiada wyłšcznik awaryjny. Wykonanie: zgodnie z normami Unii Europejskiej 89/392 wraz z modyfikacjami. Certyfikat CE.  

MODEL

SMH 75 N

SMH 100 N

SMH 125 N

SMH 150 N

max. iloœć mški pszennej (kg)

75

100

125

150

max. iloœć mški pszennej przy cieœcie sztywnym (kg)

50

65

70

100

Min. Iloœć mški (kg)

5

5

5

10

max. iloœć ciasta (kg)

120

160

200

240

Pojemnoœć dzieży (litry)

180

270

300

400

Zasilanie elektryczne -3 silniki  (kW)

10,9

10,9

13,85

17,6

Wymiary maszyny

- długoœć (mm)

- szerokoœć (mm)

- wysokoœć-pozycja pracy (mm)

- wysokoœć - pozycja podniesiona(mm)

 

1720

895

1380

1750

 

1720

895

1380

1840

 

1720

895

1380

1960

 

1810

1120

1560

2120

Waga

-     Maszyna netto(kg)

-         Maszyna  brutto(kg)

-         Wózek z dzieżš brutto (kg)

 

  980

1080

  245

 

  985

1110

  250

 

1080

1130

  260

 

1220

1350

  321

 

AUTOMATYCZNE  MIESIARKI  SPIRALNE  ZE STAŁĽ  DZIEŻĽ TYPU SMF ...T  

 

Automatyczne miesiarki spiralne ze stałymi dzieżami typu SMF...T  sš maszynami wysokiej jakoœci.  Przystosowane sš do przygotowywania różnych ciast z mški pszennej  i  mški mieszanej. Właœciwie wybrane napędy,  kształt ramienia mieszajšcego, kompaktowy odlew maszyny zapewniajš ugniatanie ciasta dobrej jakoœci przy pełnym obcišżeniu, jak również przy niewielkich iloœciach mški. Wszystkie częœci stykajšce się z ciastem wykonane sš ze stali nierdzewnej, przykrywa wykonana jest z plastiku. Panel sterujšcy z klawiaturš typu dotykowego jest zamocowany do podpory obrotowej, co ułatwia sterowanie maszynš. Cykl przygotowywania ciasta jest automatyczny i składa się z 2 faz: mieszania i ugniatania, których czas trwania jest programowany. Podczas pierwszej fazy (mieszanie) ramię mieszajšce  obraca się z mniejszš prędkoœciš  i dzieża obraca się na poczštku w przeciwnym kierunku  do ramienia mieszajšcego. Po jednej minucie  zmienia się kierunek obrotu dzieży niezależnie od ustawionego czasu mieszania. Druga faza ugniatania ciasta jest bardziej intensywna, gdyż prędkoœć ramienia mieszajšcego jest dwukrotnie szybsza. Podczas operacji ugniatania kierunek obrotu ramienia mieszajšcego i dzieży jest niezmienny. Zwykle czas  cyklu mieszania trwa od 2 do 3 min, podczas gdy cykl ugniatania trwa 6 do 8 minut. Podczas operacji mieszania dzieża opiera się o wałki poprzeczne. Maszyna wyposażona jest w kółka z blokadš.  Przykrywa  dzieży jest podpierana obrotowo i połšczona z wyłšcznikiem krańcowym. Wyłšcznik przerywa pracę miesiarki, gdy zostanie podniesiona przykrywa i podejmuje pracę, gdy przykrywa zostanie obniżona. W ten sposób jest możliwe kontrolowanie ciasta i wsypywanie niezbędnych dodatków w trakcie cyklu pracy.

 

MODEL

SMF 50T

SMF 75T

SMF100T

max.iloœć mški  (kg)

50

 75

100

min.iloœć mški (kg)

 5

   5

   5

max.iloœć ciasta (kg)

80

120

160

max.iloœć mški do ciężkich ciast (kg)

30

  40

  60

pojemnoœć dzieży (ltr.)

140

180

270

zasilanie elektryczne (kW)

4

5,15

7,1

wymiary maszyny

- długoœć (mm)

- szerokoœć (mm)

- wysokoœć (mm)

- wysokoœć - pozycja podniesiona (mm)

 

1360

  755

1330

1580

 

 

1360

 755

1380

1690

 

1470

 884

1390

1690

waga maszyny (kg)

640

680

800