Wersja twojej przeglądarki jest przestarzała. Zalecamy zaktualizowanie przeglądarki do najnowszej wersji.

SZPRYCOWANIE CZEKOLAD

 

DOZOWNIK DO SPRYSKIWANIA  CZEKOLADĄ   „CHOCOSPRITZ

Dozownik Chocospritz jest urządzeniem przeznaczonym do spryskiwania wyrobów cukierniczych czekoladą i masami czekoladopodobnymi. Masa czekoladowa pobierana jest bezpośrednio z pojemnika i jest pompowana do pistoletu; sprężone powietrze i produkt są podawane równocześnie do pistoletu spryskującego. Dzięki niezależnej regulacji ciśnienia powietrza i ciśnienia produktu podawanego uzyskuje się wspaniałe rezultaty spryskiwania.

Temperatura masy czekoladowej regulowana jest termostatem. Możliwe jest uzyskiwanie różnych efektów dekoracyjnych takich jak: puder kakaowy, pomarszczona skórka, płatki śniegu, paski, punkty... Aby uzyskać gładkie kuwertury należy użyć min.10 – 20% masła kakaowego. Kompresor jest niezależnym urządzeniem. Dozownik można wyposażyć w podstawę na kółkach.

 

Dane techniczne:

Napięcie:                                220V

Zasilanie:                                2kW

Ciśnienie spryskiwania:          od 0,5 – 4,5 bar

Ciśnienie robocze:                 6 bar

Zużycie powietrza:                 130 l/min przy 6 barach

Wymiary:                               450 x 450 x 300mm

Waga:                                     20kg